Hier krijg je misschien een idee van het feit waardoor het vlindervirus bij mij is toegeslagen...
'k Ben opgegroeid met honden en heb jaren geen hond gehad, maar dat miste ik enorm. Totdat er een vlinderhondje op m'n pad kwam.
In 2003 werd een vlindernestje geboren in Kantens en toen ik daar lucht van kreeg, moest ik m'n neus achterna! 'k Was direkt verkocht en voilą, daar was het begin van wat uitgroeide tot een waar virus.
Fly was oud genoeg om het nest te verlaten en kon direkt mee. De naam Fly komt natuurlijk van butterfly, wat 'k wel heel toepasselijk vond.

Vlinders in het algemeen staan voor vrolijkheid. Nou, dat past dus ook perfect bij vlinderhondjes. Vlinderhondjes (ook wel Papillon genaamd) zijn vrolijk en enthousiast!
Na een paar jaar (in 2005) begon het af en toe te kriebelen.... jaja, vlinders in de buik! Honden zijn eigenlijk roedeldieren en 'k vond dat Fly wel een roedel verdiende. Nou ja, een klein roedeltje dan. 'k Kreeg een bericht dat de moeder van Fly opnieuw een nestje had gekregen. Dat zou natuurlijk perfect zijn. Een roedeltje wat ook nog familie van elkaar is.
'k Ging op kraambezoek bij mama Tessa en haar pups en ja, het kon ook niet anders, 'k was direkt verliefd op 1 pup. Wat een heerlijk ding, een echte knuffelkont! Kay (dat werd dus de naam van de nieuwe pup) was nog niet oud genoeg om het nest te verlaten en daarom gingen we een paar weken later opnieuw naar Kantens om Kay op te halen.

Tjonge, wat een rijkdom om 2 vlinders te hebben. Fly en Kay zijn halfbroertjes van elkaar. Ze hebben dezelfde moeder, maar een andere vader. Ze zijn nu inmiddels volwassen. Fly en Kay spelen heerlijk met elkaar en ik zou daarom elke hond een maatje toewensen.


Hondenbed

Ik knutsel ook af en toe.  Hieronder zie je 2 hondenbedjes voor onze vlinderhondjes.

Klik hier voor de bouwtekening.

 

Wie ben ik?
Fly en Kay
FamilieMulder
Vlinderhondjes
Fotobewerkingen
Schilderijen
Muziek