Ongeveer 10 jaar geleden heb ik samen met mijn gezin de djembé (Afrikaanse trommel) ontdekt. Een heerlijk instrument waar je helemaal van uit je dak gaat als je met meerdere personen een aantal ritmes door elkaar speelt. Helaas bespeel ik de djembé de laatste tijd bijna niet meer.

Tijdens de ontdekking van de djembé heb ik ook de didgeridoo (Australisch 'blaas'instrument) ontdekt. Eveneens een heerlijk instrument, maar totaal anders dan de djembé. Het is een instrument waarvan je heerlijk ontspannen wordt en waarvoor je ook aardig relaxed moet zijn, wil je 'm kunnen bespelen. Je moet nl. alles met je ademhaling en wangspieren (en evt. stembanden) doen.

Iets later maakte ik kennis met de indianenfluit. Een warm en sfeervol geluid. Hiermee kun je op je gevoel spelen, maar ook bestaande of nieuwe melodieën. Ook dit instrument is heel fijn om te bespelen.

Al met al instrumenten uit verschillende werelddelen.

 

Djembé


Didgeridoo


Indianenfluit

In juli 2004 heb ik een Indianenfluit gekregen.

De "Native American Flute" geeft een heel bijzondere klank.  Ik heb hem gekocht bij Douglas Moore van Tsunami Flutes in de VS.


Op internet heb ik inspiratie opgedaan voor de notatie van de muziek die je met deze fluit speelt.  

Hiernaast zie je een stukje bladmuziek (het Groninger volkslied).  

Als je geďnteresseerd in deze notatie, neem dan even contact met mij op.

In Nederland is er de Dutch & Belgium Native American Flutecircle en een andere interessante Yahoo groep is Native American Flute Musicsheet.  Uitleg over de werking van de indianenfluit en veel bladmuziek ("Songbook") is te vinden via FluteTree.

 

Wie ben ik?
Fly en Kay
FamilieMulder
Vlinderhondjes
Fotobewerkingen
Schilderijen
Muziek